Subnavigatie

Hulp van Maggie's

Maggie’s biedt gratis praktische, emotionele en sociale steun in een rustgevende en intieme sfeer. Professionele medewerkers staan klaar voor (ex-)kankerpatiënten en hun partners, familie en vrienden.

Praktisch
Maggie’s ondersteunt mensen met kanker en hun naasten met allerlei praktische hulp. Een voorbeeld hiervan is een cursus over ‘weer aan het werk gaan’ na een behandeling. Gezond eten tijdens en na een kankerbehandeling kan grote invloed hebben op het welbevinden. Daarom biedt Maggie’s voedingsworkshops aan waarin wordt besproken welk voedsel goed is om te eten.

Emotioneel
Ook voor emotionele steun kunnen bezoekers bij Maggie’s terecht. Zo wordt er een cursus stressmanagement aangeboden waarbij (ex-)kankerpatiënten, hun familie en vrienden verschillende ontspanningsmethoden leren om beter om te kunnen gaan met angst en spanningen. Bij de cursus ‘creatief schrijven’ kunnen bezoekers gedachten en emoties onderzoeken die in het dagelijks leven soms lastig te uiten zijn.

Sociaal
Een van de pijlers van Maggie’s is sociale steun. In elk Maggie’s Center is er een grote keukentafel. Aan deze keukentafel kan bijvoorbeeld gelezen worden en bezoekers kunnen gesprekken voeren met lotgenoten en experts. Ook is het in bepaalde centra mogelijk om, onder leiding van ervaren hoveniers, samen met andere bezoekers in de tuin van Maggie’s te werken. Het is bewezen dat een natuurlijke omgeving een positief effect heeft op het welbevinden.

Healing environment
Kenmerkend voor Maggie’s Centers is de aandacht voor architectuur. Evenals haar man, architectuur schrijver en recensent Charles Jencks, geloofde Maggie in de positieve invloed die gebouwen kunnen hebben op het welbevinden van mensen. Het gebouw, het landschap en het interieur hebben een emotionele impact op de bezoekers. Vandaar, dat bijna alle Maggie’s Centers zijn (en worden) ontworpen door vooraanstaande architecten, als Frank Gehry, Zaha Hadid en Rem Koolhaas. Bij het ontwerp houden de architecten rekening met de behoeftes van mensen met kanker. Intieme, rustgevende ruimtes met veel licht ondersteunen het programma.

Maggie's Nederland heeft de ANBI status

U kunt belastingvrij doneren

ANBI status
Stichting Maggie’s Centers Nederland is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen en nalatenschappen zijn vrijgesteld van belastingen.

Doneren

Blijf op de hoogte