Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ondersteuning

bij kanker

Ondersteuning

Wanneer je de diagnose kanker krijgt kan dit overweldigend zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je naasten. Op dat moment kun je, naast informatie over de medische behandelingen, ook behoefte hebben aan begrip, ruimte voor jouw verhaal, en het gevoel dat er mensen zijn die weten wat je doormaakt en voor wie een half woord genoeg is. Bij wie je jezelf kunt zijn, ook als je wereld op zijn kop is gezet. Wanneer dit moment komt en op welke manier is voor iedereen verschillend, na de diagnose, als de behandelingen zijn gestart of (al een tijd geleden) zijn afgerond. 

Als dat moment komt, is Maggie’s Groningen er voor je.  Ondersteuning bij Maggie’s is kosteloos en je hoeft geen afspraak te maken. Kom binnen, je bent welkom!

Onze activiteiten

Het maakt niet uit in welke fase van je (ziekte-)proces je zit. Onze professionele medewerkers zijn er om naar je te luisteren en te begeleiden naar de juiste informatie. Er zijn groepssessies, individuele gesprekken en mogelijkheden om contact te leggen met lotgenoten. Bij Maggie’s kun je verhalen delen, kracht putten uit anderen en jezelf, en elkaar inspireren. Misschien wil je gewoon even zitten en tot rust komen of ontspannen in het Maggie’s atelier en tijdens een yogales, ook dan ben je bij Maggie’s Groningen op het juiste adres.

Kankersupport

Ondersteuning

Maggie’s biedt ondersteuning bij jouw vragen en behoeftes op allerlei gebied, zoals; leefstijl, uiterlijke verzorging, financiën, werk, studie, relaties, energie, rouw en verlies.

Loop gewoon eens bij ons binnen. We zijn dagelijks geopend van 9-17 uur. Ondersteuning bij Maggie’s is kosteloos en je hoeft geen afspraak te maken.

Praat met een kanker support specialist

Onze supportspecialisten kunnen luisteren naar je verhaal, vragen beantwoorden en met je meedenken, zodat jij de regie over je leven weer op kan pakken.

Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Je kunt gewoon binnenlopen.

Programma

Elke week bieden wij een gevarieerd programma waarin ruimte is voor jouw vragen en behoeftes.

Programma juli

5 programmalijnen

Maggie’s Groningen biedt psychosociale ondersteuning onder één dak, verdeeld over 5 programmalijnen.

Fysieke ondersteuning

Maggie’s ondersteunt bij fysieke gevolgen van kanker en de behandelingen, zoals stress, vermoeidheid, veranderingen in het lichaam, pijn en ongemak. Hierbij staan thema’s als energie, voeding en uiterlijk centraal.

Sociale ondersteuning

Kanker kan je relaties, werk en school onder druk zetten, intimiteit bemoeilijken en je het gevoel geven dat je er alleen voor staat. Maggie’s onderkent dit en biedt ondersteuning aan op al deze gebieden.

Emotionele ondersteuning

Wanneer je de diagnose kanker krijgt heb je, naast informatie over de medische behandelingen, ook behoefte aan begrip, ruimte voor jouw verhaal, en het gevoel dat er mensen zijn die weten wat je doormaakt en voor wie een half woord genoeg is.

Praktische ondersteuning

De diagnose kanker brengt naast psychosociale, fysieke en emotionele impact, ook praktische uitdagingen met zich mee. Maggie’s onderzoekt samen met jou wat je nodig hebt om het dagelijks leven tijdens en na de behandeling (weer) op te kunnen pakken.

Ondersteuning van naasten & betrokkenen

De diagnose en behandeling van kanker roept ook bij naasten en betrokkenen vragen en emoties op. Maggie’s biedt naast partners, gezinsleden, familie en vrienden ook betrokkenen als werkgevers, collega’s en leraren een luisterend oor en een plek waar je terecht kan met vragen.

Informatie over kanker

De ontwikkelingen rondom kanker en de behandeling daarvan zijn continu in beweging. Maggie’s wil je graag voorzien van de meest recente informatie. We zijn daarom blij met de samenwerking met kanker.nl en verwijzen je graag door naar dit online platform. Je vindt er begrijpelijke informatie over jouw kankersoort, over je behandelingen en over de gevolgen die de ziekte kan hebben. Deze informatie is gecontroleerd door artsen of andere deskundigen, en door patiënten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang actueel nieuws over Maggie’s

Steun ons

Ondersteun Maggie’s

Menu

Zoeken
Sluit dit zoekvak.