Subnavigatie

Aandacht voor architectuur

Kenmerkend voor Maggie’s Centers is de nadrukkelijke aandacht voor architectuur. Evenals haar man, architectuur schrijver en recensent Charles Jencks, geloofde Maggie in de positieve invloed die gebouwen kunnen hebben op het welbevinden van mensen.

Vandaar, dat bijna alle Maggie’s Centers zijn (en worden) ontworpen door vooraanstaande architecten, als Frank Gehry, Zaha Hadid en Rem Koolhaas. Het Maggie’s Center in Groningen wordt ontworpen door Marlies Rohmer (Architects & Urbanists te Amsterdam) en Piet Oudolf (landschaps- en tuinarchitect te Hummelo).

Intiem en rustgevend
Bij het ontwerp houden de architecten veel rekening met de behoeftes van mensen met kanker. Intieme, rustgevende ruimtes met veel licht ondersteunen het programma. De locatie van het te bouwen Maggie’s Center Groningen bevindt zich naast het UMCG, op de hoek van de Petrus Campersingel en de Thomassen a Theussinklaan.

 

Over Marlies Rohmer

Het Maggie’s gebouw is eigenlijk vrij gesloten met opengewerkt , heel warm en rijk gedetailleerd metselwerk aan de kant van het UMCG. Aan de andere kant opent het zich middels glas volledig naar het water.” 
- Marlies Rohmer

Architect Marlies Rohmer (bureau Marlies Rohmer Architects & Urbanists (MR A&U) ontwerpt het Maggie’s Center Groningen. MR A&U is opgericht in 1986 en heeft sindsdien met veel succes gewerkt aan een brede opdrachtenportefeuille. Het bureau heeft met name op het gebied van zorg, scholen en sociaal-maatschappelijke projecten een sterk profiel ontwikkeld.  

Over Piet Oudolf

"Wat zo mooi is aan het werk van Piet Oudolf en goed bij Maggie’s past, is dat hij niet alleen maar laat zien wat mooi is. Hij laat de herfst zien, met de bruine kleuren en verdorde bloemen, als schoonheid. Dat je dus alle seizoenen en de emoties die daarbij horen in de architectuur, maar vooral ook in het landschap laat zien, dat past zo ontzettend goed bij een Maggie’s Center, waar natuurlijk geluk en verdriet heel erg bij elkaar horen."
- Marlies Rohmer

Piet Oudolf is een internationaal vermaarde landschaps- en tuinarchitect. Hij wordt gezien als een representant van The Dutch Wave. Deze stroming in de Nederlandse tuincultuur is gericht op de natuur als inspiratiebron en de tuin als voortzetting van de lokale natuur. 

Maggie's Nederland heeft de ANBI status

U kunt belastingvrij doneren

ANBI status
Stichting Maggie’s Centers Nederland is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen en nalatenschappen zijn vrijgesteld van belastingen.

Doneren

Blijf op de hoogte