Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Architectuur van gebouw en tuin

Ontwerp verschillende centra
Sinds 1996 zijn er verschillende Maggie’s centra ontworpen door vooraanstaande toparchitecten als Frank Gehry (bekend van Bilbao Guggenheim) Zaha Hadid (bekend van London Aquatics Centre voor de Olympische Spelen in 2012) en OMA/Rem Koolhaas (bekend van Seattle Central Library en Nederlandse Ambassade te Berlijn). Kijk hier voor een overzicht van alle fantastische architectuur van de Maggie’s Centers.

Maggie’s Center Groningen
Het eerste Maggie’s Center van Nederland staat in Groningen, op het UMCG-terrein. Maggie’s Center Groningen is ontworpen door Marlies Rohmer Architects & Urbanists. Rohmer, onder meer bekend van de Bloemsingel (Groningen), Casa Confetti (Utrecht) en Moskeeverzamelgebouw Fusion (Amsterdam), heeft voor het ontwerp inspiratie opgedaan bij de eeuwenoude kloostertypologie. De internationaal gerenommeerde landschap- en tuinarchitect Piet Oudolf heeft het omliggende landschap ontworpen.

Healing environment
Het merendeel van de zorggebouwen in Nederland kenmerkt zich door een institutionele uitstraling. Elk Maggie’s center streeft bewust naar een huiselijke uitstraling. Het wil een rustige en vriendelijke omgeving met warme bieden waar bezoekers, voor of na de behandeling in het ziekenhuis zichzelf kunnen voorbereiden, kunnen bijkomen en napraten. Zo is de keuken het hart van het gebouw; een plek waar je aan de keukentafel met een kopje koffie kunt praten, lachen of huilen met elkaar. In het ontwerp van het gebouw wordt speels gebruik gemaakt van elementen zoals natuur, licht en lucht, materiaal, textuur en kleur waardoor het een zekere verlichting en verzachting biedt; een healing environment. De essentie van een healing environment berust op de gedachte dat de omgeving waarin mensen verblijven van invloed is op hun gezondheid, en een goed ontworpen gebouw en tuin bijdragen aan het herstel van een bezoeker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang actueel nieuws over Maggie’s

Steun ons

Ondersteun Maggie’s

Menu

Zoeken
Sluit dit zoekvak.